NgjarjeMë datë 1 shtator, në mjediset e Bibliotekës Kombëtare, Prof. Dr. Persida Asllani u prezantua me personelin e kësaj biblioteke në postin e drejtueses së institucionit. Prezantimi u bë nga Ministrja e Kulturës znj. Mirela Kumbaro. Arritjet e deritanishme, falenderimi për punën e përkushtuar të të gjithë punonjësve si dhe të z. Plasari, përballja me sfidat e ardhshme të kulturës shqiptare dhe veçanërisht të kulturës së librit, përbënë temat kryesore të fjalës përshëndetëse të Ministres dhe të drejtoreshës së re.