Paraqitje e shkurtër e regjistrimeve të gjetura

Numri i regjistrimeve të gjetura është 2792 dhe numri i regjistrimeve të shfaqura është 50.
Një paraqitje më e detajuar e regjistrimit mund të përftohet pasi ju të klikoni paraqitjen e shkurtër të tij. Gjithashtu ju mund të shënoni regjistrimet dhe të shtypni butonin "Shfaq detajet" për një paraqitje më të detajuar.
1251 Letra e Petrit Dumes për Enver Hoxhën : Meritoj të varem 5 herë, por kërkoj të falem : 1975 / Kastriot Dervishi
1252 " Himni jonë, trashanik dhe shovinist, e duam revolucionar" : studentët shqiptarë në Bullgari, letër Komitetit Qëndror të PPSH-së më 1951 / Kastriot Dervishi
1253 Enver Hoxha ka nënshkruar dënimet me vdekje : aspekti pak i njohur i diktaturës komuniste / Kastriot Dervishi
1254 Triumfi i një kryengritje antikombëtare : më 3 shtator 1914 u pushtua pallati i Wiedit në Durrës / Kastriot Dervishi
1255 Beqir Balluku nga lavdërimi, në shpalljen armik të madh / Kastriot Dervishi
1256 Fotografia e panjohur e qeverisë së Fan Nolit : Kryeministri Fan Noli dhe ministri i financave Luigj Gurakuqi duke hyrë në godinën e Këshillit të Ministrave në Tiranë / Kastriot Dervishi
1257 Pse nuk mund të ishte Peza faktor bashkimi midis komunistëve dhe jo komunistëve : 65 vjet nga (mos)marrëveshja e Pezës 16 shtator 1942 / Kastriot Dervishi
1258 Zoi Xoxa, denigrues i Lasgushit? E vërteta kokëposhtë! / Kastriot Dervishi
1259 Mbledhja pasuese e Pezës zyrtarizoi luftën civile : në Labinot, në shtator 1943, PKSH - ja nisi e organizuar luftën kundër çdo kundërshtari politik : dossier / Kastriot Dervishi
1260 Diktatura që filloi nga salla e parlamentit : 60 vjet nga gjyqi i deputetëve [1947] / Kastriot Dervishi
1261 Pse nuk ndodhi asnjë "sabotim" në vitet 1945 - 1947 : taktika komuniste për të futur sabotazhin kundër të pandehurve / Kastriot Dervishi
1262 Diktatura që filloi nga salla e parlamentit : 60 vjet nga gjyqi i deputetëve [1947] / Kastriot Dervishi
1263 Diktatura që filloi nga salla e parlamentit : 60 vjet nga gjyqi i deputetëve [1947] / Kastriot Dervishi
1264 Torturat e përdorura ndaj "grupit të deputetëve" : dëshmitë tronditëse të Foto Balës / Kastriot Dervishi
1265 Deputetët, të torturuar në sallën e gjyqit : 60 vjet nga gjyqi i deputetëve / Kastriot Dervishi
1266 Karbunara : komunistët, brytalë dhe të dhunshëm në reforma : 60 vjet nga gjyqi i deputetëve [1947] / Kastriot Dervishi
1267 Diktatura që filloi nga salla e parlamentit : 60 vjet nga gjyqi i deputetëve [1947] : [edhe akt - akuza e prokurorit] / Kastriot Dervishi
1268 Pse njeriu i Myslim Pezës nuk u mor i pandehur gjatë procesit : 60 vjet nga gjyqi i deputetëve / Kastriot Dervishi
1269 Kurthi i ngritur kundra deputetëve : 60 vjet nga gjyqi i deputetëve [1947. Edhe akt - akuza e prokurorisë] / Kastriot Dervishi
1270 Deputetët më 1947 : Jugosllavia ka qëllime imperialiste ndaj Shqipërisë : 60 vjet nga gjyqi i deputetëve : [edhe akt - akuza e prokurorisë] / Kastriot Dervishi
1271 Partia Komuniste shfrytëzoi pozitën e nacionalistëve në Front : 60 vjet nga gjyqi i deputetëve / Kastriot Dervishi
1272 Dyshimet për pjesëmarrjen dhe rolin e Myslim Pezës në "grupin e deputetëve" : 60 vjet nga gjyqi i deputetëve / Kastriot Dervishi
1273 Akuzat ndaj një të pandehuri : ke sabotuar aleancën me Jugosllavinë : 60 vjet nga gjyqi i deputetëve / Kastriot Dervishi
1274 SIM - i portretizon Myslim Pezën : dossier : [figura e Myslim Pezës ndodhet ndërmjet shumë të tjerave, në raportin e shërbimit ushtarak italian] / Kastriot Dervishi
1275 Vlerësimet e SIM - it për Abaz Kupin : dossier / Kastriot Dervishi
1276 1947/ Plumba ndaj autorit të himnit kombëtar të Shqipërisë : 60 vjet nga gjyqi i deputetëve : [Beqir Çela] / Kastriot Dervishi
1277 Komunistët dhe inskenimet antiamerikane në gjyqin e deputetëve : pjesë nga dëshmia e Beqir Çelës : 60 vjet nga gjyqi i deputetëve : [1947] / Kastriot Dervishi
1278 60 vjet nga gjyqi i deputetëve. Vendimi i 27 shtatorit 1947, fundi i një procesi të turpshëm / Kastriot Dervishi
1279 Veprat e mëdha industriale, të ndërtuara nga të dënuarit politikë / Kastriot Dervishi
1280 Berati 1944, aty ku komunistët i mohuan pushtetin jo komunistëve / Kastriot Dervishi
1281 Telegramet e vdekjes drejtuar gjyqit : 60 vjet nga gjyqi i deputetëve / Kastriot Dervishi
1282 Qarkorja e 7 tetorit 1943 dhe thellimi i luftës civile : pasojat dhe rrjedhojat në mes të një lufte / Kastriot Dervishi
1283 Geraldina, modeli i papërsëritshëm i një mbretëreshe / Kastriot Dervishi
1284 SIM më 1941 - ja kush sulmon trupat tona : portreti i Muharrem Bajraktarit dhe lidhjet e tjera të krerëve të çetave të armatosura në Shqipëri / Kastriot Dervishi
1285 Hakmarrja komuniste mbi të revoltuarit e Spaçit : revolta antikomuniste e Spaçit e 21 - 22 majit 1973 / Kastriot Dervishi
1286 Urdhëri për dënimin e të burgosurve të Spaçit, erdhi nga Tirana : [1973] / Kastriot Dervishi
1287 SIM - i më 1941, karakteristikat e një grupi njerëzish me ndikim në Shqipëri : portret i grupeve më të rëndësishëm shqiptarë : dossier / Kastriot Dervishi
1288 Në demostratën e 1941 -it fola unë dhe jo Enver Hoxha : intervista e Sadik Premtes e vitit 1989 / Sadik Premte; Kastriot Dervishi
1289 1973, vite të tjera burgu për të revoltuarit e Spaçit : vendimi i Gjykatës së Mirditës për të ridënuarit e Spaçit / Kastriot Dervishi
1290 Në demostratën e 1941 -it fola unë dhe jo Enver Hoxha : intervista e Sadik Premtes e vitit 1989 / Sadik Premte; Kastriot Dervishi
1291 Dy historitë e Vilës së Zogut në Durrës / Kastriot Dervishi
1292 Sigurimi më 1953, kontroll të rreptë mbi çamët dhe hebrejtë : direktivat dhe orientimet e ministrit të Punëve të Brendshme, Mehmet Shehu / Kastriot Dervishi
1293 Katedralja e Shën - Pjetrit, vendi ku populli i Skampës priti të dërguarin e Papës [viti 519] / Kastriot Dervishi
1294 Fati i ministrave të qeverisë së Rexhep Mitrovicës : 64 vjet nga formimi i qeverisë / Kastriot Dervishi
1295 1926/Komisioni çam : Ja si po grabiten pronat tona : memorandumi drejtuar Teodoros Pangalosit. 14 pikat e memorandumit drejtuar presidentit të shtetit grek / Kastriot Dervishi
1296 Shqipëria në fotografinë historike / Kastriot Dervishi
1297 Shqipëria në fotografinë historike / Kastriot Dervishi
1298 Partia Komuniste e Shqipërisë u formua nga armiqtë / Kastriot Dervishi
1299 Lavdia dhe rënia e shoqërisë "Agimi" : cilët ishin pjesëmarrësit e shoqërisë që drejtohej nga Avni Rustemi në kuvendin e shoqërive më 1921 / Kastriot Dervishi
1300 Stalini më 1938 : Komisari i Financave të varet nga organet gjenitale : më 1938 Stalini bënte skicën e varjes nga organet gjenitale të ministrit sovjetik të Financave / Kastriot Dervishi

Ka 1492 regjistrime në faqen tjetër

Show details      Next 50 hit(s)  New search